U Elektroprivredi BiH u Sarajevu potpisan ugovor: Novi bageri za Rudnik Kakanj

Bez autora
Sep 15 2011

U Direkciji Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH u Sarajevu jučer je potpisan ugovor o isporuci elektro-hidrauličnog bagera za potrebe zavisnog društva RMU Kakanj, koje posluje u sastavu koncerna Elektroprivreda BiH. Ugovor je vrijedan 4.295.000 KM radi nastavka programa konsolidacije sedam rudnika u sastavu koncerna Elektroprivreda BiH. Potpisali su ga direktor zavisnog društva RMU Kakanj Mirsad Jašarspahić i Mirza Sabljica, direktor firme Teknoxgrup BH iz Sarajeva, kompanije koja je generalni zastupnik Caterpillara za BiH. Ovo je peti ugovor koji Rudnik Kakanj potpisuje s dobavljačima, a iz programa je konsolidacije rudnika. Dva ugovora već su realizovana, dva su u fazi realizacije i s ovim petim Elektroprivreda BiH je u rudnik, do sada, uložila više od osam miliona KM. Očekuje se da će sve ove investicije značajno doprinijeti poboljšanju standarda rudara, povećanju produktivnosti i finansijskoj konsolidaciji rudnika na njihovom putu kao samoodrživom poslovanju.

U Elektroprivredi BiH u Sarajevu potpisan ugovor: Novi bageri za Rudnik KakanjU Direkciji Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH u Sarajevu jučer je potpisan ugovor o isporuci elektro-hidrauličnog bagera za potrebe zavisnog društva RMU Kakanj, koje posluje u sastavu koncerna Elektroprivreda BiH, javila je Fena.

Ugovor je vrijedan 4.295.000 KM radi nastavka programa konsolidacije sedam rudnika u sastavu koncerna Elektroprivreda BiH.

Peti ugovor

Potpisali su ga direktor zavisnog društva RMU Kakanj Mirsad Jašarspahić i Mirza Sabljica, direktor firme Teknoxgrup BH iz Sarajeva, kompanije koja je generalni zastupnik Caterpillara za BiH.

Generalni direktor EPBiH Elvedin Grabovica rekao je da je ovo peti ugovor koji Rudnik Kakanj potpisuje s dobavljačima, a iz programa je konsolidacije rudnika.

- Dva ugovora već su realizovana, dva su u fazi realizacije i s ovim petim Elektroprivreda BiH je u rudnik, do sada, uložila više od osam miliona KM. Očekujemo da će sve ove investicije značajno doprinijeti poboljšanju standarda rudara, povećanju produktivnosti i finansijskoj konsolidaciji rudnika na njihovom putu kao samoodrživom poslovanju - rekao je Grabovica.

Američki proizvod

Novi elektro-hidraulični bager, s utovarnom kašikom kapaciteta deset kubnih metara i minimalne snage 600 kilovata, koji će biti isporučen Rudniku Kakanj, proizvod je američke kompanije CAT i u potpunosti zadovoljava sadašnje, ali i buduće potrebe rudnika.

Isporuka bagera, prema ugovoru, očekuje se krajem ove godine.

Planski rezultati

Mirsad Jašarspahić, direktor RMU Kakanj, zahvalio je EPBiH na podršci.

- Siguran sam da će novi bager znatno utjecati na ostvarenje planskih poslovnih rezultata na površinskom kopu Vrtilište, ali i na uspješnu realizaciju trogodišnjeg investicionog ciklusa u kojem planiramo, nabavkom novih dempera, povećati utovarne i transportne kapacitete - naglasio je Jašarspahić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik